Legaliser Cannabis og avslutt krigen mot narkotika

I to innlegg i ba den siste tiden får demokratene boltre seg fritt med sitt syn på narkotika og hvordan problemene bør løses. Begge innleggene bærer sterk preg av en at demokratene vil innføre en politistat og at den beste løsningen er å fortsette i det samme mislykkede sporet som norsk narkotikapolitikk har vært inne i de siste 40 årene.

Når jeg leser Terje Haugom sitt innlegg der ha tar for seg cannabis klarer jeg ikke annet å tenke på den game Wam og Vennerød filmen fra himmel til helvete. Hasjen er nærmest skyld i alt vondt og får ungdommen prøve dette så havner de på kjøret og får ødelagt hjerne. Hvis Haugom syntes dette bør han gå inn for å forby det rusmiddelet som virkelig ødelegger hjernen og skaper vold i dette samfunnet, nemlig sprit. Alle rusmidler er farlige, men Haugom sin kunnskap om Cannabis er direkte manglende og er tatt ut fra en skolebok som for lengst har gått ut på dato. Etter min mening bør cannabis legaliseres. Det bør selges på polet og diverse kontrollerte utesteder. Det at ærlige samfunnsborgere skal bli gjort til kriminelle for en bagatell som cannabis er direkte latterlig og usosialt. I Norge har man et nærmest hysteri rundt dette rusmidlet, som gjør at man nærmest ikke får bruke det i medisinsk behandling en gang. Mesteparten av dette kommer grunnet av et slag evigvarende kritikk mot hippibevegelsen og 60 tallet. Så klart hasj ikke er sunt, men finnes det en god grunn til at det å ta en joint skal være kriminelt, mens fri flyt av alkohol og da sprit skal være helt greit?

Eirik Løkke er rådgiver i Civita og på nettstedet til Civita kommer han med fem grunner til å legalisere cannabis.
«1. Frie, selvstendige borgere bør prinsipielt få bestemme over egen kropp, selv om dette materialiserer seg annerledes enn hva politikerne ønsker. Dessuten er det vanskelig, nær umulig, å finne en felles standard for alle, ulike mennesker har ulike preferanser og bør selv tillates å forfølge disse på ens egen måte.

2. Selv om man godtar premisset om en paternalistisk stat, som skal beskytte borgerne mot seg selv, er den påståtte skaden av cannabisbruk særs omstridt. Forskning viser at cannabisbruk sannsynligvis er mindre skadelig, og har mindre konsekvenser for kroppen enn eksempelvis alkohol og nikotin.

3. Cannabisbruk representerer ingen fare mot andre borgere, hvilket burde være den primære årsak for å forby noe. Det er videre lite som tyder på at det har en vesentlig samfunnsskadelig effekt.

4. Staten bør ikke forby alt den ikke liker. Straffeloven egner seg svært dårlig som oppdragsverktøy. Tvert imot, man burde være svært varsom med å ta i bruk straffeloven mot borgere som ikke representerer noen fare mot seg selv eller andre.

5. Staten og politiet bør konsentrere seg om langt viktigere oppgaver. Å forfølge mennesker som bruker cannabis er ressurssløsing – det å begrense oppgaver for politiet har en selvstendig verdi.»

Les også myter og propaganda.

Atle Stien i demokratene går et skritt enda lenger, han vil innføre en politistat. Kontroll og politi på skolen skal få ungdommen på rett kjøl. Hva bli det enste? Overvåkning på alle gater og datainnplanter på alle innbyggere slik at man kan være på den sikre siden. Demokraten her viser er politisk syn som minner meg om skrekk scenarioene o George Orwel sin bok 1984.
Krigen mot narkotika har gått til å være en kamp mot de narkomane og de menneskene som lider. Å kjøre straff, fengsel og politi har vist seg og ikke funke

Anbefaler dere og alle å lese denne listen som oppsummer ti gode grunner til å legalisere narkotika.

Følg meg på facebook

Følg meg på twitter

Vist 210 ganger. Følges av 2 personer.
Annonse

Nye bilder